СПОДЕЛЕН ОПИТ за работа с Gengigel - Д-р Анелия Недева

Като специалист-терапевт, бих искала да споделя успешния си опит от работата ми с Gengigel.

Това е продукт, който има голям потенциал при лечение на меките тъкани и пародонталния комплекс. Биологичният субстрат – хиалуронова киселина има изключителни регенеративни спосбности в богато кръвоснабдените околозъбни пространства.

Една от най-демонстративните ситуации, при които с една апликация има рязко подобрение, е лечение на оточни тъкани с локално възпаление. След старателна обработка на локуса се аплицира лекарството Gengigel Prof. Достатъчна е една апликация.

При рецидив на пародонтит, Gengigel Prof спомага за обезболяване и затваряне достъпа на микроорганизми към дълбокия венечен джоб и възстановяване на аттачмънта на нивото на здравата тъкан. Достатъчни са три апликации до пълното ликвидиране на възпалението.

При силно разклатени зъби, служещи за опора на субтотални протези, при изискване за удължен престой в устата /на зъбите/, Gengigel Prof е незаменим лечител на травматичното възпаление на опорите.

Професионалната форма на препарата Gengigel Prof може да бъде допълнена и със средствата за домашно приложение – гел, спрей или вода.

В случаи на разкъсване и нараняване на меките тъкани, Gengigel Prof, аплициран като превръзка, действа почти моментално за организиране на раната, прекратява кървенето и спомага за регенерация на травмираната тъкан.

Последните ми наблюдения са върху лечение на постпалатинален абсцес на зъб 16. Целта ми е да заздравя разклатения, със стопена палатинална костна стена зъб. След втората апликация зъб 16 чувствително се стабилизира.

При стари конструкции, изискващи пролонгиран престой в устата, в зони на възпален венец върху стопени костни стени дава неочаквано добри резултати до окончателната фомула на лечение.

Опитът ми от прилагане на Gengigel в разнородни, добре подбрани случаи е с единствен знак – резултатно лечение.

Д-р Анелия Недева